Baza znanja

Elektrostimulacija

Zakaj uporabljati mišični elektrostimulator?

Kakovosten mišični elektrostimulator (npr. Sport-Elec ali Compex), je izredno učinkovit pripomoček za razvijanje in izboljšanje sposobnosti mišic, za ponovno doseganje ali vzdrževanje forme po obdobju neaktivnosti ali poškodbah, za ohranjane zdravja, skrb za telo, aktivno regeneracijo po športni aktivnosti, sproščanje po naporih, odpravo bolečin in za dobro počutje.

V meniju zanimivo branje in video, si oglejte različne namene uporabe mišičnih elektrostimulatorjev. Od rehabilitacije po poškodbah, protibolečinskih tretmajev, treningov, regeneracije mišic pa naporu, itd...

Kaj je mišična elektrostimulacija?

Mišična elektrostimulacija poteka tako, da električni impulz, ki ga generira elektro stimulator preko elektrod prilepljenih na kožo vzdraži motorični živec. Ta zatem pošlje mišici informacijo o krčenju in sledi krčenje mišice (mišična kontrakcija).

Elektrostimulatorji Compex in Sport-Elec oddajajo optimalne električne impulze, ki so pravokotni, bifazni in simetrični, z različnimi trajanji impulza, ki so odvisni od programa, ki ga izberemo in od vzdržljivosti trenirane mišice. Mišična kontrakcija s kakovostnimi elektrostimulatorji je popolnoma varna in neboleča.


Elektrostimulacija in TENS sta zdravstveni metodi, ki sta že vrsto let priznani po celem svetu.

Komu je elektrostimulacija namenjena?

Vsem, ne samo športnikom! Za vse starosti, za vse športe – od rekreativnih športnikov, do profesionalcev. Glede na vaš profil in namen uporabe, vam bo naš prodajalec pomagal pri izbiri ustreznega tipa naprave.

Uporaba naprav se odsvetuje:

osebam, ki imajo vgrajen srčni spodbujevalnik, kovinske implantate, nosečnicam in osebam z epilepsijo. Zaradi enostavne uporabe je elektro stimulacija namenjena športnikom, zdravstvenim ustanovam in za domačo uporabo.

Nekaj primerov uporabe, kjer z elektrostimulatorji Sport-Elec in Compex dosegamo odlične rezultate:

 • aktivna regeneracija po športni aktivnosti,
 • sprostitev mišic, telesa in duha po naporih,
 • mnogo hitrejša rehabilitacija po poškodbah vezi in mišic,
 • razvijanje določenih sposobnosti mišic (npr. vzdržljivost, eksplozivnost) in ev. nadomestitev treningov (npr. ob poškodbah ali pozimi),
 • oblikovanje telesa.

Skoraj 80% vrhunskih športnikov v najbolj razvitih državah pri svojem treningu uporablja elektro stimulacijo. V Sloveniji je ta delež le okoli 30% in v zadnjih letih narašča!

Kaj je TENS?

TENS (Transkutana Elektro Nevro Stimulacija) je metoda, ki se uporabljaja za odpravo in/ali blažitev akutnih in kroničnih bolečin.

Elektrode se pritrdijo neposredno na boleče mesto ali pa na najbližji živec. Nežen električni tok, ki ga čutimo kot prijetno "migetanje", prekine prenos bolečinskega signala z mesta bolečine v možgane in stimulira izločanje snovi, ki zavirajo bolečino.

Elektrostimulator Sport-Elec poleg TENS-a ponuja tudi druge protibolečinske programe, npr. "Endorfinski", kjer s stimuliranjem bolečega mesta z uporabo nizkih frekvenc blokiramo bolečine in pospešujemo izločanje encimov endorfinov, ki prinašajo olajšanje.

Kaj je TENS naprava?

TENS naprave so na voljo v različnih oblikah. Nekatere večje enote so namenjene zdravstvenim domovom in klinikam, na voljo pa so tudi manjše naprave, ki jih lahko uporabljamo doma. Kakovostno izdelan TENS aparat - kot npr. Compex vam nudi varno in učinkovito lajšanje bolečin z ustreznimi programi, frekvencami in valovnimi oblikami, ki jih naprava pošilja na območje stimulacije. Ker niso vse TENS naprave narejene enako, je pomembno, da se pred nakupom pozanimate o njeni kakovosti.

Ali je uporaba elektrostimulatorja zahtevna?

Kljub številnim programom in variacijam programov je uporaba naprav SPORT – ELEC in Compex, s pomočjo slikovnih menijev in velikega LCD prikazovalnika zelo enostavna.

Kje se lahko naučim pravilno uporabljati svoj elektrostimulator?

Ob nakupu vam bo prodajalec prijazno predstavil osnove pravilne in učinkovite uporabe elektrostimulatorja. Napravam so priložena originalna in slovenska navodila za uporabo s slikovnimi prikazi namestitve elektrod, pasu z vgrajenimi elektrodami itd.

Z vami ostanemo tudi po nakupu! Z veseljem smo vam za vaša morebitna vprašanja in prikaz delovanja naprav na voljo osebno ali preko telefona.

Nasvet

Pred prvo uporabo natančno preberite navodila za uporabo. Rezultati uporabe so vidni že po nekaj tretmajih, število tretmajev je odvisno od profila uporabnika.

Znamka SPORT-ELEC

Podjetje SPORT-ELEC je eden vodilnih evropskih proizvajalcev naprav za mišično elektrostimulacijo. SPORT-ELEC razvija, proizvaja in distribuira celotno serijo francoskih naprav za elektro stimulacijo in izdelkov za nego telesa. 

SPORT-ELEC proizvodi sledijo zahtevam in pričakovanjem vrhunskih športnikov, modernih žensk in moških, na področju fizične pripravljenosti, priprav na napore, rehabilitacije po poškodbah, oblikovanja telesa, izgube telesne teže in nege telesa.

Elektrostimulatorje SPORT-ELEC uporabljajo športniki, fizioterapevti in vsi ostali, ki jim veliko pomeni dobra fizična pripravljenost, lepo oblikovano telo in dobro počutje.

Danes SPORT-ELEC predstavlja sinonim za vrhunske mišične elektrostimulatorje po izjemno dostopnih cenah. Naprave za mišično elektro stimulacijo SPORT – ELEC, izpolnjujejo vse varnostne zahteve in najvišje standarde kakovosti, skladno z evropskimi direktivami.

SPORT-ELEC v Sloveniji zastopa ekskluzivni uvoznik in distributer Kreja d.o.o. iz Trzina.

SPORT-ELEC ® - Ko dobite največ za vaš denar.

Standardi kakovosti in varnosti uporabe

Elektrostimulatorji SPORT – ELEC in Compex izpolnjujejo vse varnostne zahteve in najvišje standarde kakovosti, skladno z evropskimi direktivami.

Tokovi, ki jih generira elektrostimulator so izraženi v Hz in mA. Hz (hertz) označuje število kontrakcij v sekundi, mA pa jakost toka oz. mišične kontrakcije.

Kontraindikacije:

Elektrostimulatorja mišic ali TENS naprave NE uporabljajte:

 • v predelu srca
 • če nosite srčni spodbujevalnik
 • v primeru nosečnosti
 • 6 tednov po porodu
 • v primeru nevromuskularnih bolezni
 • v primeru bolezni, katerih posledica so lahko krvavitve

Učinkovanje mišične elektro stimulacije

Optimizacija vašega treninga, športne aktivnosti, rehabilitacija po poškodbah. Elektrostimulacija se že vrsto let uspešno uporablja s strani športnikov in fizioterapevtov, tako pri treningu, kot pri rehabilitaciji po poškodbah. Rezultati, ki jih dosegamo so vidni in merljivi!

Lajšanje bolečin

Stimulacija živčnih končičev z električnimi mikro impulzi je uspešen način boja proti bolečinam. Takšna anastetična elektro terapija je že vrsto let zelo pogosta v medicini (rehabilitacija) in v specializiranih centrih za zdravljenje in odpravo bolečin.

Oblikovanje postave

Elektro stimulacija sama po sebi ne povzroča neposredno izgubo kilogramov. Za to sta potrebna ustrezna prehrana in kardiovaskularna aktivnost. S pomočjo elektro stimulatorja boste učvrstili, oblikovali in poudarili vaše mišice. Zelo uspešno boste delovali tudi proti »pomarančni koži« in celulitu! V kombinaciji z ustrezno in pravilno prehrano ter zadostnim gibanjem boste dosegli izjemne rezultate.

SPORT-ELEC lastnosti in specifikacije

Inovacije izdelkov

 • Programi SPORT-ELEC ® so sestavljeni iz večih faz z različnimi variacijami frekvenc, ki vsakemu uporabniku omogočajo ustrezno vadbo glede na morfologijo telesa oz. mišic in zahteve posameznika.
 • Samo SPORT-ELEC ® uporablja elektro prevodno masažno kremo, ki povezuje udobje kozmetične nege z učinkovitostjo elektro stimulacije.

Varnost in kakovost izdelave

 • »Anti-shock« ohišja naprav serije Šport z blažilniki iz gume, ki naprave varujejo pred mehanskimi poškodbami.
 • Priklopni konektor za povezovalne kable omogoča hiter priklop in dolgo življenjsko dobo kablov.
 • Dolga življenjska doba elektrod.
 • Polnilne baterije pri profesionalnih aparatih in pri aparatih serije Šport.

Cena

 • SPORT-ELEC ® elektrode so kljub visoki kakovosti med najcenejšimi na trgu.
 • Razmerje Kakovost / Cena je nepremagljivo! Celo pri aparatih namenjenim profesionalni rabi.

Dodatki SPORT-ELEC ® so:

 • Kompatibilni z vsemi znamkami in tipi aparatov za mišično elektro stimulacijo.
 • Nastavljivi po velikosti in uporabni tako za moške, kot za ženske.

Za katere namene se uporablja mišična elektrostimulacija SPORT-ELEC ®?

Šport

 • Razvijanje sposobnosti mišic
  SPORT-ELEC ® mišična elektro stimulacija serije "Šport" omogoča dodatno razvijanje sposobnosti mišic za povečanje maksimalne moči, eksplozivnosti, vzdržljivosti, odpornosti,... Z različnimi programi in frekvencami je omogočen popoln trening in nega mišic.
 • Trening / Regeneracija
  SPORT-ELEC ® omogoča pripravo telesa na fizične napore (kapilarizacija in ogrevanje mišic). Po intenzivnih fizičnih naporih posebej razviti programi nudijo mišicam popolno nego. Pospešujejo regeneracijo mišic in preprečujejo nastajanje mlečne kisline.

Lepota

 • Učvrstitev mišic in oblikovanje telesa
  Nezadostno gibanje oz. mišična aktivnost upočasnjuje medcelično presnovo in povzroča nalaganje maščob in zmanjševanje napetosti kože. S SPORT-ELEC ® napravami boste mišice učvrstili in jim povrnili tonus, hitro in opazno.
 • Fitness
  Mišična elektrostimulacija SPORT-ELEC ® je namenjena osebam, ki skrbijo za svoje zdravje in svoje telo. Prav tako predstavlja dobro izbiro tudi za "občasne športnike", ki želijo ohranjati športne sposobnosti ali izboljšati sposobnosti mišic.

Zdravje

 • Terapevtski namen
  S pomočjo SPORT-ELEC ® mišičnih elektro stimulatorjev, dosegamo izjemne rezultati na področju rehabilitacije po poškodbah mišic, sklepov, vezi, pri lajšanju in odpravi bolečin, odpravi napetosti mišic ali krčev, pospešimo prekrvavitev in odpravljamo občutek težkih nog, omogočamo sprostitveno ali poživljujočo masažo,...
 • Sprostitev
  Z napravami SPORT-ELEC ® boste sprostili vaše mišice in izboljšali vaše počutje, tako po intenzivnem fizičnem naporu, kot tudi po napornem delovniku (prisilna drža, dolgotrajno sedenje, dolgotrajno delo z računalnikom,...)

Učinkovitost SPORT-ELEC ®

Različni preizkusi, testi in študije izvedene na napravah SPORT-ELEC ® dokazujejo najvišjo kakovost, ki se odraža v:

 • Vidni in merljivi rezultati na področju razvoja mišic, videza mišic in kakovosti kože. Rezultati v praksi potrjujejo ugotovitve iz medicinske teorije.
 • Izjemna toleranca električnih tokov s strani uporabnikov, tako v domači, kot tudi javni rabi (bolnišnice, zavodi,...)
 • Kakovost izdelave: elektronski deli, električni tokovi in elektrode visoke kakovosti.

Po rezultatih anket uporabnikov naprav za oblikovanje telesa SPORT-ELEC ® , jih je:

 • 78% zabeležilo opazno zmanjšan obseg delov na katerih so se postopki izvajali,
 • 100% obnovilo tonus oz. obliko mišic,
 • 87% povečalo mišično maso,
 • 67% učvrstilo svoje telo,
 • 100% doseglo rezultate brez naporov,
 • 70% izjavilo, da vzdržujejo svoje mišice v dobri formi.

Kakovost

Elektrostimulatorji SPORT-ELEC® izpolnjujejo vse varnostne zahteve in najvišje standarde kakovosti, skladno z evropskimi direktivami.

Električni impulzi, ki jih generirajo so pravilnih oblik in frekvenc, zato je uporaba učinkovita in varna. Elektrostimulatorji SPORT-ELEC® so prestali številne teste kakovosti in učinkovitosti, ki uporabnikom garantirajo doseganje vidnih in trajnih rezultatov.

Kakovost potrjujejo tudi številni vrhunski športniki, katerim elektrostimulacija SPORT-ELEC® pomaga dosegati izjemne športne dosežke in hitrejšo rehabilitacijo po poškodbah.

Elektro stimulatorji SPORT-ELEC® imajo 2 leti garancije.

Kaj pa cena? Pri SPORT-ELEC za vaš denar dobite več!

Mišični elektro-stimulatorji SPORT – ELEC vam nudijo najboljše razmerje med ceno, kakovostjo in učinkovitostjo.

Tako kot večina izdelkov moderne tehnike, je tudi elektrostimulacija v zadnjih 30 letih močno napredovala. Iz velikanskih naprav, ki so bile postavljene na vozičkih so se razvili manjši, zmogljivejši, uporabniku prijazni aparati, kot jih poznamo danes.

Podjetje SPORT – ELEC je pred leti svoje trženjske aktivnosti v Zahodni Evropi, od profesionalnih uporabnikov, usmerilo tudi na širšo javnosti. Z distribucijo izdelkov preko trgovin s športno opremo (Decathlon, Intersport, Sport 2000,...) , preko trgovskih verig z blagom široke potrošnje (Carrefour, ...), ter inovativnimi trženjskimi pristopi, je podjetje SPORT – ELEC pripomoglo k popularizaciji uporabe mišičnih elektro-stimulatorjev in k spoznavanju pozitivnih učinkov njihove uporabe.

S serijsko proizvodnjo izdelkov zaradi velikega povpraševanja na trgu, se je Sport-Elec tudi cenovno približal željam uporabnikov. Elektrostimulacija Sport-Elec vam danes ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na tržišču. S proizvodnjo izdelkov v večjih serijah so se znižali stroški raziskav/razvoja, proizvodnje,... na enoto izdelka, s čimer ste največ pridobili vi – naši kupci!

Mišična elektrostimulacija Sport-Elec je tako danes dostopna tudi »navadnim ljudem« in ne samo vrhunskim športniki, ter fizioterapevtom.

O nedvomni visoki kakovosti izdelkov, ki je povsem primerljiva ali boljša od konkurence pričajo številni zadovoljni profesionalni in zasebni uporabniki!

Tudi zato, ker smo v kakovost prepričani tudi sami, vam ponujamo možnost vračila izdelkov v 30-dneh od nakupa! 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.