Pogosta vprašanja

Kaj nam omogoča model Multi-Sport Pro?

Multi-Sport Pro ima 4 izhodne kanale (8 elektrod) in ponuja možnost izbire 2 različnih mišičnih con za stimulacijo.

Ponuja tudi možnost simultane ali izmenične stimulacije mišic dveh izbranih mišičnih con (nekaj sekund na eni coni in nekaj sekund na drugi coni). Funkcija je zelo uporabna pri vadbi, ko aktivno sodelujemo z elektro stimulatorjem in izvajamo vadbo na različnih ali nasprotnih conah – npr. trebuh in hrbet.

Kontraindikacije

Ne uporabljajte naprav za mišično elektro stimulacijo SPORT-ELEC ®:

 • Na predelu srca.
 • Če imate vgrajen srčni spodbujevalnik.
 • Če ste noseči.
 • 6 tednov po porodu.
 • V primeru nevro muskularnih bolezni.
 • V primeru hemofilije.

Ne uporabljajte na obrazu!

Hranite izven dosega otrok!

Ali je uporaba zahtevna?

NE, kljub številnim programom in variacijam programov je uporaba naprav Sport–Elec, s pomočjo slikovnih menijev in velikega LCD prikazovalnika zelo enostavna. V priloženih slovenskih navodilih boste našli tudi primere namestitve elektrod. V kolikor boste imeli kakšna dodatna vprašanja nas lahko pokličete, nam pišete ali nas obiščete. Z veseljem vam bomo pojasnili vse kar vas zanima, vam poslali dodatna navodila, primere namestitev elektrod, ...

Komu je mišična elektrostimulacija namenjena?

Namenjena je vsem vam, ki cenite zdrav videz in dobro počutje, ne glede na starost!  Športnikom, fizioterapevtom, za samopomoč pri različnih poškodbah, za lajšanje vsakodnevnih bolečin, ki so posledica dela, prisilne drže, ljudem z upočasnjenim krvnim pretokom – za pospeševanje prekrvavitve, odpravljanje občutka težkih rok ali nog, za masažo, oblikovanje telesa, učvrstitev mišic (npr. po porodu )... Možnosti uporabe je veliko!

Kakšna je razlika med elektro stimulatorji Sport-Elec in konkurenčnimi izdelki na trgu? Zakaj izbrati Sport-Elec?

SPORT-ELEC ® je francoski proizvajalec s tradicijo, ki v Evropi že vrsto let igra vodilno vlogo na področju mišične elektrostimulacije.

Naprave za mišično elektrostimulacijo Sport-Elec po kakovosti in funkcionalnosti, na slovenskem trgu lahko primerjamo samo z enim (sicer dražjim) konkurentom.

Razlika? Ni bistvene razlike. Sport-Elec pokriva celoten segment rabe elektro stimulacije, tako v zdravstveno-rehabilitacijske kot tudi v športne namene. Po jakosti so naprave Sport-Elec na nivoju najboljših konkurenčnih produktov. Edina funkcionalnost, ki jo Sport-Elec v primerjavi z glavnim konkurentom zaenkrat še ne ponuja je t.i. MI senzor.

V prid Sport-Eleca gre najboljše razmerje kakovost/uporabnost/cena na trgu, ugodnejše cene potrošnega materiala in strokovno svetovanje fizioterapevta, ki je na voljo tudi »običajnim« kupcem.

Večina fizioterapevtov v Franciji, pri svojem delu dnevno uporablja naprave SPORT-ELEC ®. Naprave SPORT-ELEC ® so prilagojene tako profesionalni, kot domači rabi.

Kako se EMS razlikuje od TENS?

EMS (električna mišična stimulacija) se velikokrat zamenjuje s TENS (transkutana elektro nevro stimulacija). Compex EMS zagotavlja električne tokove s specifično prednastavljenimi frekvencami, ki ciljajo na motorične živce. Živci se aktivirajo glede na količino upora, ki jo nudi naprava. Skozi podoben proces gredo tudi možgani, ko npr. dvignete prave uteži.

TENS je oblikovan da cilja senzorične živce. Običajno so senzorični živci tisti, ki prejmejo signal, ki ga pošljejo v možgane, kjer le te izberejo ali je stimulus boleč, prijeten, topel itd.
Ko se uporablja TENS program je cilj zmanjšati bolečino s povečanjem endorfinov (nizko frekvenčni programi TENS) ali pa blokirati bolečino skozi »Gate Theory« (visoko frekvenčni TENS programi).

 

Ima uporaba TENSa stranske učinke?

Ob pravilni uporabi TENS naprave ni znanih dolgotrajnih stranskih učinkov. Pomembno je vedeti, da lahko prevelika frekvenca povzroči mišični trzaj (kontrakcijo), ki lahko povzroči neprijeten občutek. Če bo po terapiji prisotna bolečina na predelu kjer ste uporabljali TENS napravo je priporočljivo, da si vzamete enodnevni odmor pred ponovno uporabo in pazite, da intenzivnost ob ponovni uporabi ne bo previsoka. Pred uporabo naprave vedno preverite kvaliteto elektrod. Če TENS aparat uporabljate večkrat dnevno, med terapijami odstranite elektrode, saj tako koži omogočite dihanje.

 

Zakaj naj izberem Sport-Elec in ne kakšen cenejši stimulator mišic?

Sport-Elec vam zagotavlja preizkušeno kakovost, ki je dokazana tako v fizioterapiji, kot v športu.

 • 2 letna garancija,
 • zagotovljen servis, popravilo ali zamenjava naprav v najkrajšem času, nadomestne naprave za čas popravila,
 • strokovno svetovanje prodajalcev in fizioterapevta (brezplačno),
 • ugodne cene potrošnega materiala,
 • bogata »serijska oprema« (el. stimulator, elektrode, pas, elektro prevodna krema).

Naprave SPORT-ELEC ® so bolj učinkovite, močnejše in kakovostnejše od večine konkurenčnih. Kljub temu so vam na voljo po odličnih cenah.

Rad/a bi oblikoval/a svojo postavo. Ali lahko uporabim Sport-Elec ® na vseh delih telesa?

Naprave SPORT-ELEC ® so prilagojene za vadbo na različnih mišicah našega telesa.

Za vzpodbuditev in trening več kot 600 mišic človeškega telesa je potreben dolg in intenziven fizični napor. SPORT-ELEC ® vam omogoča vadbo brez napora. Posebej oblikovani programi in njihova prilagoditev izbrani mišični coni omogočajo izjemno učinkovito vadbo

Ali je elektrostimulacija boleča?

Ne! SPORT-ELEC ® elektro stimulator generira pravilne in varne tokove, za učinkovito in varno rabo (tudi možnost opeklin je ob pravilni uporabi izključena!). Če je mišična elektrostimulacija boleča (pri kontrakciji čutimo bolečine) je potrebno zmanjšati jakost, da se mišice navadijo. Jakost stimulacije pri naslednjih ponovitvah vadbe postopoma povečujemo, do nivoja kjer je elektro stimulacija oz. kontrakcija mišic še prijetna.

Okoli 8% uporabnikov naprav SPORT-ELEC ® doseže maksimalno jakost stimulacije. Večinoma so to vrhunski, profesionalni športniki.

Ali naprave Sport-Elec ® delujejo tudi proti "pomarančasti koži" oz. celulitu?

Seveda, dokazano! Študije in rezultati testiranj na prostovoljcih so pokazale očitno in statistično visoko zmanjšanje debeline maščobnih blazinic oz. celulita. Prav tako je bilo dokazano tudi, da uporaba mišične elektro stimulacije SPORT-ELEC ® prinaša, zelo očitno izboljšanje tonusa in volumna mišic ter očitno izboljšanje napetosti kože.

Ali lahko vadbo z elektro stimulatorjem primerjamo z fizično vadbo?

Mišice ne razlikujejo med prostovoljno kontrakcijo (sprožena s strani možganov) in mišično kontrakcijo, ki jo sproži nek zunanji generator (elektro stimulator). Pri tem načinu vadbe aktiviramo samo izbrano(e) mišice, brez obremenjevanja srca in dihal.

SPORT-ELEC ® je izjemno učinkovit dodatek k fizični vadbi, s čimer dodatno razvijemo sposobnosti mišic, ne moremo pa nadomestiti klasičnega treninga!

Zakaj so naprave sport-elec ® priporočljive za športnike?

Z elektro stimulatorji SPORT-ELEC ® boste optimizirali svoje treninge oz. športno aktivnost.

Različni programi in nastavitve nam omogočajo vadbo na posameznih mišicah ali mišičnih skupinah na specifičen način, za izboljšanje vzdržljivosti, eksplozivne moči, odpornosti, vzdrževanje forme v času zmanjšane aktivnosti,...

Pred dvema mesecema sem rodila. Rada bi učvrstila trebušne mišice, pa nimam ne časa ne energije za šport. Ali je elektrostimulator primeren tudi zame?

Mišična elektrostimulacija je odličen način za učvrstitev mišic oz. povrnitev njihovega tonusa po obdobju "neaktivnosti". SPORT-ELEC ® naprave tudi dokazano vračajo napetost koži. Elektrostimulacijo lahko pričnete uporabljati 6 tednov po porodu.

Imam težave s cirkulacijo krvi. Pogosto imam težke noge in tudi otekajo mi.

Občutka težkih rok ali nog se boste zanesljivo znebili s pomočjo programa »Vaskularizacija«, ki pospešuje prekrvavitev in odpravlja občutek težkih rok ali nog.

Kako skrbim za elektrode?

Na življenjsko dobo elektrod za vaš elektrostimulator, vpliva več dejavnikov. Npr. mastna koža, poraščenost oz. dlakava površina na katero nameščate compex elektrode, ter hramba elektrod v toplem in vlažnem prostoru jim skrajšajo življenjsko dobo. Ko elektrode postanejo suhe in izgubijo lepljivost oz.če se med stimulacijo pojavi občutek nelagodja ("špikanje"), je čas, da jih zamenjate. Pred uporabo naprave vedno preverite v kakšnem stanju so elektrode. Za pravilno in varno delovanje vaše naprave uporabljajte samo originalne (Compex) elektrode. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.