Pomoč uporabnikom na 041/600-455, 01/564-17-14 ali prodaja@kreja.eu

Akcije

E-novice

Blog

Compex delavnica v klinični praksi

Nekaj utrinkov izobraževalne Compex delavnica s poudarkom na pravilni in učinkoviti uporabi Compex elektrostimulatorjev pri zdravljenju poškodb.

Preberi več »

POŠKODBA AHILOVE TETIVE (tendinopatija)

V zadnjih letih se je pogostost preobremenitvenih poškodb v teku močno povečala. Razlog ne tiči le v čedalje večjem številu tekmovalcev in rekreativcev, ampak tudi v čedalje daljših in intenzivnejših treningih. Poškodbe ahilove tetive spadajo med eno najpogostejših nadlog današnjih tekačev.

Preberi več »

Bolečina v križu pri športu

Različne študije kažejo, da bolečina v križu prizadane kar 90 odstotkov prebivalstva razvitega sveta. Vzroke lahko iščemo v modernem načinu življenja, telesni neaktivnosti, velikem obsegu sedečega dela, kajenju,...V nasprotju s splošno populacijo so aktivni ljudje ali športniki bolje pripravljeni, bolj razgibani in imajo višji tolerančni prag bolečine. Vendar so po drugi strani večkrat izpodstavljeni visokim obremenitvenim silam na hrbtenico.

Preberi več »

Hitrejša regeneracija mišic in protibolečinska terapija z mišičnim elektrostimulatorjem

Tokrat vam predstavljamo programe, ki pripomorejo k hitrejši regeneraciji, pri odpravi bolečin in razbijanju vozlov v mišicah (tekst Bojan Kristan FŠ; Foto: Miha Žerovnik).

Med vsakim napornim treningom se v naših mišicah odvijajo procesi, ki povzročajo bolečine tako med vadbo kot po njej. Z različnimi programi mišičnega elektrostimulatorja lahko te bolečine več kot uspešno odpravimo. Za hitrejšo regeneracijo po vadbi največkrat uporabljamo program Aktivna regeneracija (Active recovery). Dan po vadbi  lahko uporabimo program Regeneracija (Regeneration), ob zakrčenosti mišic in »vozlih« pa uporabljamo nizko frekvenčne programe, medtem ko program TENS in Endorfin (Endorphinic) uporabljamo v primeru bolečin.     

Preberi več »

Poškodba kolena in bolečine v kolenu - Rehabilitacija

Poškodba kolena, bolečine v kolenih, domača rehabilitacija kolena z elektrostimulacijo in še veliko več. O tem je za vas spregovoril Marko Rusjan, dipl. fizioterapevt, Ortopedska klinika v Ljubljani; Foto: Leon Vidic

Koleno je eden najbolj obremenjenih sklepov človeškega telesa, zaradi izredno kompleksne anatomske zgradbe pa diagnostično (magnetna resonanca kolena, ultrazvok, …) velikokrat zapleten problem za razjasnitev bolečine v kolenu. V zadnjih 10 do 15 letih se je močno povečalo število poškodb, predvsem mehko-tkivnih struktur kolena. Poškodbe kolena se dogajajo pri različnih dejavnostih, najpogosteje gre za poškodbe kolena pri delu, športne poškodbe, itd. V večini primerov so prizadeti mladostniki in mlajši odrasli, zato sta nujni pravilna diagnostika in rehabilitacija teh poškodb kolena. Le…

Preberi več »