Pomoč uporabnikom na 041/600-455, 01/564-17-14 ali prodaja@kreja.eu

Akcije

E-novice

ELEKTROSTIMULACIJA

Kreja - elektrostimulacija

Nudimo vam širok izbor kakovostnih naprav za mišično elektrostimulacijo in TENS terapijo. Za ogled različnih naprav, prosimo izberite želeno kategorijo v levem stolpcu.

Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Za vas smo pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov o elektrostimulaciji.
Vas zanima kaj konkretnega? Pokličite nas na 01 564 17 14, 040 416 288, pišite nam na info@kreja.eu oz. nas obiščite v Trzinu.
Z veseljem vam bomo strokovno in objektivno odgovorili na vsa vaša vprašanja.
Vaš Kreja Team

ELEKTROSTIMULATOR - ZAKAJ GA UPORABLJATI?

Mišični elektrostimulator SPORT –ELEC , je izredno učinkovit pripomoček za razvijanje in izboljšanje sposobnosti mišic, za ponovno doseganje ali vzdrževanje forme po obdobju neaktivnosti ali poškodbah, za ohranjane zdravja, skrb za telo, aktivno regeneracijo po športni aktivnosti, sproščanje po naporih, odpravo bolečin in za dobro počutje.  

ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIC - KAJ JE TO?

Mišična elektrostimulacija poteka tako, da električni impulz, ki ga generira elektrostimulator preko elektrod na kožo vzdraži motorični živec. Ta zatem pošlje informacijo o krčenju mišici sami, sledi krčenje mišice (mišična kontrakcija). Elektrostimulatorji Sport-Elec oddajajo optimalne električne impulze, ki so pravoko tni, bifazni in simetrični, z različnimi trajanji impulza, ki so odvisni od programa, ki ga izberemo in od vzdržljivosti trenirane mišice. Mišična kontrakcija z elektrostimulatorji Sport-Elec je popolnoma varna in neboleča.

Elektrostimulacija in TENS sta zdravstveni metodi, ki sta že vrsto let priznani po celem svetu.

KOMU JE ELEKTROSTIMULACIJA NAMENJENA?

Elektrostimulacija mišic je namenjena vsem, ne samo športnikom! Za vse starosti, za vse športe – od rekreativnih športnikov, do profesionalcev. Glede na vaš profil in namen uporabe, vam bo vaš prodajalec pomagal pri izbiri ustreznega tipa naprave. Uporaba naprav se odsvetuje osebam, ki imajo vgrajen srčni spodbujevalnik, kovinske implantate, nosečnicam in osebam z epilepsijo. Zaradi enostavne uporabe je elektrostimulacija Sport-Elec namenjena športnikom, zdravstvenim ustanovam in za domačo uporabo.

Nekaj primerov uporabe, kjer z elektrostimulatorji Sport-Elec dosegamo odlične rezultate:

 • Aktivna regeneracija po športni aktivnosti.
 • Sprostitev mišic.
 • Telesa in duha po naporih.
 • Mnogo hitrejša rehabilitacija po poškodbah vezi in mišic.
 • Razvijanje določenih sposobnosti mišic (npr. vzdržljivost, eksplozivnost) in nadomestitev treningov (npr. ob poškodbah ali pozimi).
 • Oblikovanje telesa.

Skoraj 80% vrhunskih športnikov v najbolj razvitih državah pri svojem treningu uporablja elektro stimulacijo.

V Sloveniji je ta delež le okoli 25% in v zadnjih letih narašča!

ALI JE UPORABA ELEKTROSTIMULATORJA ZAHTEVNA?

Kljub številnim programom in variacijam programov je uporaba naprav SPORT – ELEC, s pomočjo slikovnih menijev in velikega LCD prikazovalnika zelo enostavna.

KJE SE LAHKO NAUČIM PRAVILNO UPORABLJATI SVOJ ELEKTROSTIMULATOR?

Ob nakupu vam bo prodajalec prijazno predstavil osnove pravilne in učinkovite uporabe elektrostimulatorja. Napravam so priložena originalna in slovenska navodila za uporabo s slikovnimi prikazi namestitve elektrod, pasu z vgrajenimi elektrodami itd.

Z VAMI OSTANEMO TUDI PO NAKUPU!

Z veseljem smo vam za vaša morebitna vprašanja na voljo osebno ali preko telefona, poleg tega pa za naše kupce vsaj enkrat na mesec organiziramo »dan odprtih vrat«, kjer vam je za dodatna pojasnila brezplačno na voljo tudi fizioterapevt!

NASVET Pred prvo uporabo natančno preberite navodila za uporabo. Rezultati uporabe so vidni že po nekaj tretmajih, število tretmajev je odvisno od profila uporabnika. Pred uporabo nujno preberite navodila za uporabo!  

KONTRAINDIKACIJE
Elektrostimulatorje in Tens naprave NE uporabljajte:

 • V predelu srca.
 • Če nosite srčni spodbujevalnik.
 • V primeru nosečnosti.
 • 6 tednov po porodu.
 • V primeru nevromuskularnih bolezni.
 • V primeru bolezni, katerih posledica so lahko krvavitve.
 • Pri pacientih z epilepsijo.
 • Pri pacientih z miokardialnimi poškodbami ali aritmijo.
 • Napravo hranite izven dosega otrok.

STANDARDI KAKOVOSTI IN VARNOSTI UPORABE

Elektrostimulatorji SPORT – ELEC izpolnjujejo vse varnostne zahteve in najvišje standarde kakovosti, skladno z evropskimi direktivami.  

Izberite kategorijo spodaj glede na namen uporabe: 


Prikaži več